söndag 8 april 2012

Kladdig Choklad Tårta/Kaka Till Påsk



Här kommer receptet på en härlig chokladig och kladdig tårta/kaka som passar perfekt som påsktårta, eller som en efterrätt. Den ska bakas dagen innan den ska ätas annars blir den väldigt krämig :) men den sliker ner i vissa magar även på bakdagen.


4,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Ta en form med avtagbar kant och sätt fast ett bakplåtspapper i botten, smöra formens kanter och bröa dom. Smält smöret. Rör ihop socker, mjöl, kakao och äggen. Häll sedan i smöret och rör ihop till en jämn smet. Grädda tårtan i 30 minuter, den ska vara rejält kladdig när den är klar. Låt sedan tårtan stå i kylen över natten (den blir himla kladdig annars). Jag pudrade på lite florsocker och serverade tårtan med vispgrädde och hallon.

4 kommentarer:

  1. Låter mums...Fortsatt glad påsk, annie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glad Påsk på dig mig, pröva gärna tårtan, Karin

      Radera
  2. Jättegod kaka!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du tyckte det :) Karin

      Radera