lördag 14 september 2013

Snurrade SmördegsPinnar Med Brieost

Här kommer det utlovande receptet från torsdagens middag. Ett litet snurrat tilltugg till välkomstdrinken som är lätt och går fort att fixa till. Dessutom tyckte torsdagsgästerna att de var riktigt goda och fatet blev tomt :)

Plocka fram: (räcker till ca 25-30 pinnar)
En halv brietårta (typ kolibri) som har fått framme minst en timma
5-6 Smördegsplattor
svartpeppar

Gör så här: Börja med att skär bort alla vita kanter på osten och klicka ner osten i en skål, krydda med svartpeppar och blanda ordentligt med en gaffel. Osten ska vara ordentligt mjuk. Kavla ut plattorna på länden så att de blir ca 10 cm längre. Bred på osten på hälften av plattorna och lägg en platta över. Skär sedan i ca 2 cm tjocka skivor och snurra till en liten pinne. Lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in dom i ugnen när gästerna är på trappan :) Låt grädda i 225 grader till de fått gyllenbrun och fin färg. 7-8 min kanske. Lägg upp på ett fat och det är klart att servera till någonting kallt att dricka.

3 kommentarer:

  1. Jisses, det verkar gott :)

    Hoppas att allt är bra annars!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet! Det ska jag absolut testa! Kan tänka mig att de är goda till ett glas bubbel! Kram E

    SvaraRadera