lördag 26 januari 2013

Apelsinsorbet Överbakad Med Marängtäcke, Recept

Apelsinsorbet som serveras i sina egna skal som sedan bakas av i ugnen med ett marängtäcke. Ser lite avancerat ut men är superenkel att göra. Passar perfekt efter middagen då den är liten, fruktig och super fräsch, precis lagom helt enkelt.

Sorbeten gör jag i glassmaskinen och det här receptet räcker till 5 fyllda apelsinhalvor.



Apelsinsorbet gör jag så här:
Börja med att koka en sockerlag. Blanda 2,5 dl vatten och 1,5 strösocker och koka upp, låt sedan sjuda 2-3 minuter. Låt sockerlagen svalan helt. Jag gör i förväg och låter den stå i kylen.

2,5 dl färskpressad apelsinjuice (ca:3 apelsiner)
saften av en halv citron

Blanda citrussaften med sockerlagen och häll i maskinen. Gör iordning apelsinerna genom att gröpa bort allt kött. Se till att det inte är något hål i botten och att apelsinen kan stå rakt. Det kan vara bra att ha någon extraapelsin om någon spricker i skalet. Fyll apelsinhalvorna med sorbet och ställ in dom i frysen till det är dags för att baka av dom.

Marängen:
Vispa 2 äggvitor och 2 msk strösocker hårt så att man kan hålla skålen uppochner.

Spritsa eller klicka på marängen på de frysta apelsinerna och grädda i mitten av ugnen i 250 grader tills marängen har fått fin färg. Ett tips kan vara att vakta noga :)


3 kommentarer:

  1. Mmmm så god mat du gjort både varmrätten med lax o den här desserten ser mumig ut. Ha en fortsatt härlig helg. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. De där lät ju riktigt gott

    Kram kajsa

    SvaraRadera