fredag 6 april 2012

Leilas Filmjölkslimpa


Häromdagen blev jag bjuden på det här brödet och det var verkligen supergott. Så idag blev det att baka bröd på förmiddagen och det är nog ett bröd jag kommer att baka många gånger framöver, perfekt att det inte ska jäsa. Kommer nog att slopa russinen nästa gång och ta i mera nötter istället. Receptet finns på recept.nu men jag skriver det här också så slipper ni leta för det här måste bara bakas.

16 GREJER BEHÖVS:
4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap (jag använde ljus)
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkrydda
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Gör så här:
Dags för ugnen!
Börja med att sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjöl och sirap i en bunke. Ta bort kvisten på fikonen och grovhacka dom och nötterna. Blanda alla torra ingredienserna med filmjölken/sirapen. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, fyll formen  och strö över lite rågmjöl. Grädda brödet i cirka 45 minuter. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar