tisdag 8 november 2011

Virkad Paket Eller Julklapp

När någon fyller år behövs det ett litet paket, här är ett som tyvärr inte går att öppna men som man blir glad av i alla fall. Den passar även bra som en julklapp. Istället för rosett kan man även lätt göra en tärning med några fina prickar.

Så här virkade jag paketet:

BOTTEN: Virka 14 luftmaskor, gör en extra att vända med (Viktigt att detta görs på hela arbetet), vänd arbetet och virka fm så det blir en ruta. (jag gjorde 15 v)
3 SIDOR : På sista varvet på bottenplatten fortsätter man virka 14 lm och vänder och gör sedan 14 lm på andra sidan också. Virka sedan så många varv som paketets höjd ska vara (jag gjorde 12 v) sluta virka på sidorn som sticker ut (korset) när höjden är klar.
SISTA SIDAN OCH LOCKET: fortsätt att virka så många varv som det är på en sida som sticker ut (korset) och virka sedan så många varv som det är i botten, avsluta med en sm.

Montering: virka ihop sidorna med sm tills det bara återstår en halv sida. Vänd paketet in och ut, detta för att inte den virkade sömmen ska synas på utsidan och bli kantig. Stoppa paketet löst (blir lätt en boll annars). Forma paketet och sy ihop öppningen. Virka lm till ett långt snöre och knyt en rosett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar